Ct, 02/10/2018 - 22:23 By Umit
we love drupal

Drupal'i bu kadar sevmemizin nedeni nedir?

Aslında Drupal'i niçin sevdiğimiz ile ilgili tonlarca neden yazabilirdim. Fakat Drupal'i öne çıkaran sevmemizi sağlayan ve bizim yoğun olarak kullandığımız özelliklerini anlatmak daha yerinde olur.

Önce Drupal'i tanıyalım;

Drupal Nedir? Drupal açık kaynak kodlu dünyanın en esnek ve güvenilir içerik yönetim sistemidir.

Kimler kullanıyor? Drupal, hayal gücünüz ve bilginiz dahilinde hemen her türlü web sitesi inşasında kullanılabilmektedir. Dünya çabında örnek vermek gerekirse; Sony, Sun Microsystems, MTV, FedEx, Electronic Arts, Warner Bros, Universal Music, Nike, Yahoo, Birleşmiş Milletler, Greenpeace, Ubuntu, Playboy, NASA ve daha birçok tanınmış firma ve kuruluş çeşitli projelerinde Drupal kullanmaktadır.

Drupal temel özellikleri nelerdir?

Esneklik: Drupal o kadar esnek platformdur ki, sahibi olmak istediğiniz sosyal ağ siteleri, kurumsal siteler, podcasting topluluk siteleri, forumlar, intranet uygulamaları, e-ticaret siteleri, bloglar, galeriler, haber bültenleri ve daha niceleri projenizde kullanmak istediğiniz web sayfalarına dönüşebilir.

Sadelik: Sezgisel kullanıcı arayüzü, modüler ve taksonomi yapısı harika ötesidir. Her türlü kurgularda anlaşılabilinir. Drupal ile çalışmak daha kolay olamazdı!

Yüksek Performans: Drupal, yogun trafik içeren web siteleri için yüksek performans sağlamak üzere yapılandırılabilir. Drupal'in verimli bir şekilde önbellekleme yeteneği vardır. Yük dengeleme için birden çok sunucu üzerinde çalıştırmak için de yapılandırılabilir. Sunucu üzerinde önbellekleme sistemleri kurarak ve projelerinizde bu kuruluma entegre ederek, sorunsuz şekilde yüksek performanslı sitelere sahip olabilirsiniz.

Genişletilebilir ve yapılandırılabilir: Drupal'de 30 binden daha fazla modül vardır. İhtiyaca göre Drupal Api'lerini kullanarak yaratılmaya çalışılan projenin daha fazla özellik kazanması için modul yazılabilir. Genişletilebilir bir mimariye sahiptir. Drupal AJAX, AHAH, JavaScript, Flash, vs.. dahil olmak üzere mevcut web 2.0 teknolojilerinin tam entegrasyonu ile kullanmak için idealdir.

Arama motoru optimize: Sayfaları arama motorlarına daha uygun hale getirmek için Drupal anlamlı linkler oluşturabilir. Drupal, sayfalarını arama motorlarına çekici kılabilmek için ön sayfa içeren bir veritabanından anında oluşturur.

Güvenilir ve kararlı: Drupal web üzerinde güvenli ve kararlı olarak çalışır. Web sitelerinde güvenlik açıklarından yararlanan kullanıcıların spam gönderilerine engel olmada ve web sitesinin kodlarını korumada Drupal çok başarılıdır. Güvenlik ekibi tarafından güvenlik mesajları, güvenlik yamaları, güvenlik ihlalleri tespit edilir. Bu tespitler kolay ve hızlı bir şekilde sitelere aktarılabilir.

Maliyet: Özgür bir yazılım olan Drupal ücretsiz olduğundan tasarım, içerik, düzen ve pazarlama faaliyetlerinde diğer sistemlere göre daha ekonomiktir.

Yaygın olarak pek çok geliştirici tarafından desteklenmektedir: Drupal açık kaynak yazılım GPL lisansı ile dağıtılan ("GNU Genel Kamu Lisansı") ve korunan, kullanıcıları ve geliştiricileri milyonlarca kişilik kullanıcılı topluluğu tarafından geliştirilmiştir ve geliştirilmeye devam edilmektedir. Drupal'in işlevselliğini genişletmek adına güvenlik, performans gibi hayati önem taşıyan fonksiyonlar Drupal topluluğu tarafından düzenli olarak geliştirilmeye devam edilmektedir.

Etiketler