Ct, 06/10/2017 - 16:50 By Umit
EncryptPad

Dijital gizlilik ve güvenlik söz konusu olduğunda çok dikkatli olamazsınız. Verilerinizi korumak için mevcut olan, her biri farklı güvenlik tedbirleri türlerini ve farklı amaçlar için oluşturulmuş birçok araç ve uygulama bulunmaktadır. Bugün Linux için şifreli bir metin editörü - EncryptPad'i tanıtacağız.

EncryptPad'in Temel Özellikleri

  • Çapraz platform, destekler — Windows, Mac & Linux.
  • Her ikisinide destekler Passphrase and Key file protection (or a combination of both)
  • Rasgele güçlü parola cümleleri oluşturmak için özelleştirilebilir parolalı dize üreteci
  • Rasgele anahtar dosyası üreticisi
  • Anahtar dosya yönetimi için çeşitli uygun seçenekler ve ayarlar.
  • İkili dosya şifreleme desteği
  • Yanlışlıkla değişiklik yapılmasını önlemek için salt okunur mod
  • Parolalar hafızada tutulmaz, sadece S2K sonuçları saklanır.
  • Çoklu şifreleme algoritmalarını destekler — CAST5, TripleDES, AES128, AES256
  • Birden çok karma algoritmayı destekler — SHA-1, SHA-256, SHA-512
  • SHA-1 ile bütünlük koruması
  • zlib or ZIP ile sıkıştırmayı destekler

Neden Linux için şifrelenmiş bir metin editörü kullanıyorsunuz?

EncryptPad, banka hesabı, kredi kartı, parola vb. gibi hassas bilgilerinizi korunmasız usb bellek veya buluta sunucuna depolamak için kullanılabilir. Dolayısıyla, herhangi biri bilgilerinize erişse bile, bilgilerinizi okuyamazlar.

Ayrıca, çapraz platformlar ve hemen hemen her masaüstü platformunda kullanabilirsiniz. EncryptPad taşınabilir kurulumu destekler, böylece bir flash sürücüde sizinle yanınızda taşıyabilirsiniz.

Dikkat ve EncryptPad ile Bilinen Sorun

Parolanızı unuttuğunuzda veya dosyayı şifrelemek için kullanılan anahtar dosyasını kaybederseniz, artık ona erişmenin başka yolu olmayacaktır. EncryptPad'in desteklediği biçimler için herhangi bir arka kapı veya atlama yöntemi yoktur. EncryptPad, şifresi çözülmüş metni bilgisayarınızın belleğine depolar. Dolayısıyla bir bellek dökümü alınırsa orada kalır. Bu yüzden, EncryptPad'i kullanmadığınız zamanlarda kapatmanız önerilir.

 

EncryptPad'i Ubuntu'ya nasıl kurabilirim?

EncryptPad, PPA aracılığıyla Ubuntu için kullanılabilir. EncryptPad'i yüklemek için aşağıdaki komutları bir terminal penceresinde çalıştırın:

Güvenlik, bu tür bir uygulamanın temel kaygısıdır. Dolayısıyla, PPA aracılığıyla mevcut kaynak dosyaların bütünlüğünü doğrulamak isteyebilirsiniz. EncryptPad GitHub deposunda bütünlük doğrulama prosedürü hakkında ayrıntılı bir rehber bulunmaktadır. sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8 sudo apt update sudo apt install encryptpad encryptcli EncryptPad komut satırı aracına encryptcli yazarak çalıştırabilirsiniz. Kullanma konusunda yardım için aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz: encryptcli --help EncryptPad ile ilgili her şey resmi sitesinde ve GitHub deposunda belgelenmiştir.

Dilerseniz, kaynak kodu GitHub deposundan çekip kendiniz de derleyebilirsiniz. Şifrelemeyle ilgili herhangi bir metin düzenleyicisini kullanıyor musunuz yoksa EncryptPad'i deneyecekmisiniz? Geri bildirimde bulunursanız çok seviniriz. Mutlu kodlamalar

Etiketler