Cu, 02/16/2018 - 22:33 By Umit
b2b drupal

Eminim dijital pazarlamanın odak noktası haline gelen anahtar kelime şifresini kırmış olmalısınız. Artık web içeriği, bir yenilikçi fikiri ve kavramları paylaşmak için etkin bir araç olarak hizmet ederken kimlik bilgilerinizi bir düşünce lideri olarak kurma olanağı sunuyor. B2B içerik pazarlaması, bir organizasyonun uzmanlığını sergilemesi ve pazardaki kendisi için yer oluşturması için odaklanmış bir yaklaşımdır.

Burada, tam teşekküllü bir İçerik Pazarlama seferine başlamadan önce B2B İçerik Pazarlama Stratejisi oluşturmak için bir kontrol listesi oluşturdum.

İçerik Pazarlama planınızı İşletme Hedeflerinizle uyumlu hale getirin

İşletmeniz için belirlediğiniz hedeflere dayalı olarak bir içerik pazarlama stratejisi tasarlamanız gerekir. İçerik geliştirme planlamanın amacı, bir pazarlama kampanyasının ihtiyaçlarına uygun olarak pazarlama hedeflerinize öncelik vermektir. Bu hedefler, müşteri edinme, Potansiyel müşteri yaratma, müşteri tutma, liderlik / yönetim, itibar yönetimi ve marka bilinci oluşturma olarak kategorize edilebilir.

İçeriği İş Hedeflerinize Odaklayın

İçerik üretme çabanızın nihai hedefini belirlemeniz önemlidir. İçeriği düzenli olarak paylaşmak yeni potansiyel müşteriler çekmek ve daha fazla satış yapmak açısından çok önemli bir rol oynamaktadır. Bir İçerik Takvimi veya Pazarlama Takvimi, içerik oluşturulmaya başlamadan önce hesaplamanız gereken temel unsurlardan biridir. Bir içerik takvimi, içeriği önceden planlamanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda içeriği potansiyel müşterilere veya potansiyel alıcılara yönlendirilen anahtar olaylar planlamanıza izin verir.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

İçerik üretmenin nihai amacı, işletmenizin ihtiyaç duyduğu bir kitleye hitap eden pazarlama içeriği yaratmaktır. İçeriğinizin alaka düzeyi yalnızca size hitap ettiğiniz izleyiciye bağlıdır; bu da açık ve müşteri odaklı içerik oluşturma planlamasını zorunlu hale getirir. Belirli gereksinimleri karşılamak amacıyla içerik yaratmayı planlarken, alıcı bir kişinin ideal bir şekilde görüneceği konusunda bir perspektif kazanmak için belirli bir düzeyde ortak araştırmayı gerektirir.

Planınıza Uygun İçerik Biçimi Seçin

Hedef kitle ile etkin bir şekilde bağlantı kurmanın anahtarı, çok ihtiyaç duyulan organik paylaşımları toplamak için yeterince çekici, iyi düşünülmüş içerik yaratmaktır. İçerik şekli, kitlenizin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir ürün incelemesi mevcut bir müşteriye merak ettiği detayları ögrenmesi için yardımcı olurken, bir video ya da bir enformasyon, hedef kitlenizin dikkatini çekebilir. E-kitaplar, karmaşık bilgileri, marka stratejinizle uyumlu bir okuyucu dostu biçimde sunmak konusunda daha ayrıntılı olarak düşünülür. Günün sonunda önemli olan, içeriğin biçimi değil, içeriğin yararlı olduğu ve içeriğine sahip olduğu gerçeğidir.

Üstesinden Gelinmesi Gereken Zorluklar

Eğitimli içerik pazarlama profesyonellerini bulma görevi, şirketinizin kısa sürede bir içerik pazarlama planı uygulamak zorunda kalması halinde oldukça zor olabilir. Anahtar, katma değerli içerik için dahili ve harici katkıda bulunanların doğru karışımını bulmada yatıyor olabilir. Buna ek olarak, rekabet edebilmeniz için pazardaki yeni eğilimler ve gelişmelere ayak uyduracak bir içerik oluşturmanız gerekebilir.

İçerik yazarı / içerik stratejisti veya dijital bir markete sahip olarak belirli bir ürün veya kategorinin ötesinde alan bilgisine sahip olmanız gerekir. İçeriği optimize etme, içerik etkililiğini ölçme, teknolojik zorluklar, içerik organizasyonu ve yönetimi gibi içerik pazarlamanın içeriği yayınlanmadan önce önceden planlanması gereken çok yönleri vardır.
İyi planlanmış bir İçerik stratejisi, bir içerik pazarlama planı oluşturmaya çalışırken bilinçli kararlar vermenizi sağlar. İçerik stratejinizi geliştirmede yardımcı olabilecek çeşitli araçlar bulunmaktadır.
Magnec'de, dijital pazarlama girişimlerinizi artırmak için Kurumsal düzeyde web çözümleri sunmak üzere en yeni içerik pazarlaması eğilimlerine ve gelişmelere bir göz atın. Hizmet tekliflerimiz hakkında daha fazla bilgi için lütfen Bizimle iletişim Kurun

Keyifli satışlarınız olsun

Etiketler