Sa, 04/07/2015 - 22:54 By Umit
drupal seo modules

Drupal seo eklentileri nelerdir?

Drupal topluluğu içinde geliştirilmiş bir çok seo eklentileri mevcuttur. Bunların bazıları ciddi anlamda işe yarıyor iken bazılarından randuman vermiyor. Sizler için en önemli olanlarını analiz edip sıralayacağız. Drupale aşina biri iseniz listedeki modulleri kullanmış olmanız muhtemel.


Pathauto
Transliteration
Globalredirect
Metatag
XML sitemap

Pathauto Web sitesinizin sayfaları için belirli şablonlar altında SEO dostu URL'ler oluşturmaya yardımcı olan çok önemli bir modüldür. Bu modül kullanırken almak anlamına gelir. Kullanımı çok basit ve kolaydır. örn; sizinsiteniz.com /node/12 yerine sizinsiteniz.com/içerik/haber-spor daha anlanmlı url adları oluşmanızı sağlar.

Modül kurulumundan sonra «Ayarlar» sekmesinden ve (aşağıdaki resme önerilen ayarları örneğe bakın) web siteniz için gerekli olan onay kutularını tıklatın gidin:

Ayrıntılar bu ayarları kontrol etmenizi sağlar:

Şeçeneğine «Change to lower case» tıklayın.

Maksimum takma uzunluğu ve maksimum bileşen uzunluğu 100 (genellikle yeterlidir).

«Create a new alias. Delete the old alias» işaretleyin Bu içerik tekrarından kaçınmak için yapılmalıdır.

«Reduce strings to letters and numbers» işaretletyin

Ayarları kaydettikten sonra, «Pattern» tıklayarak gerekli diğer url ayarlarını organize edebilirsiniz.

Sonra bütün takma adlar «Sil» ve «Tüm takma» tıklayın ve silmek için gidin. Bundan sonra, açık «Toplu güncelleme», takma ad olmadan yolu seçmek ve yapılandırmayı kaydedin.

Bu yerine yapılandırmasını kaydetin ve kendi kurgunuza göre web sitenizin url isimlerini daha

Transliteration Pathauto modülünü kurduktan sonra genelde noktalı harflerimiz yüzünden url adreslerinde türkçe karakter sorunları oluşur. Transliteration modulu ise bu tarz sorunları ortadan kaldırır. Latin harflerine dönüşmesinde yardımcı olur. Örn: sizinsiteniz.com/semsipasa-pasaji yerine sizinsiteniz.com/şemşipaşa-paşajı olarak dönüştürmesine katkı sağlar. Pathauto modulünün yapılandırma seçeneklerine girip ayarlar sayfasında bulunan. "Transliterate prior to creating alias" seçeneğini aktif edin ve kayıt edin.

Global redirect Oluşturulan ve tekrarlanan içeriklerin bağlantı adreslerini 301 yönlendirerek arama motorları tarafından indexlenmesi önlenir. Seo için kurmakta her zaman faydalıdır.

Metatag Çok yararlı bir modüldür. Burada başlık, meta açıklaması ve meta anahtar kelimeler için kapsamlı ayar yapabilirsiniz.

Arayüz yardımıyla otomatik olarak her sayfa için bu etiketleri alakalı ve benzersiz yapmak mümkündür.

Xml site map Xml site haritasını ayarlamak için yardımcı olur ve tüm sayfa türleri için istenen endeksleme işleri için çok yararlı bir modül. Site haritası oluşturduktan sonra, bu ayarlamak onu gereklidir.

Minimum sitemap ömrü 1 gün koymak önerilir. Ana için en yüksek önceliğini ayarlamak için tavsiye edilir, ama geri kalanı sayfaları için (normal) 0.5 yeterlidir. Yapılandırmayı kaydettikten sonra, haritayı yeniden ve bu kadar!

Şimdilik en temek drupal seo modullerini tanıttık. Bir web sitesinin arama motorlarına daha cazip hale getirebilirsiniz fakat seo sadece bu modul kurmakla bitmiyor. Kafanıza takılan sorular için sosyal medya hesaplarımızdan yada dogrudan iletişeme geçerek sorabilirsiniz.

Mutlu kodlamalar