Pt, 02/08/2016 - 15:33 By Umit
drupal çoklu dil

Drupal web siteleri için çoklu dil kurulumu

Drupal ile hazırlanan bir web sitesini çok dilli bir yapı haline getirmek için; ilk yapılması gereken çekirdekte gelen "Locale" ve "Content translation" modullerini aktif etmek olucaktır. Modulleri aktif ettikten sonra "admin/config/regional/language/add" sayfasına giderek çevirini yapmak istediğiniz yeni bir dil eklemeniz gerekiyor.
Daha sonra hangi içerik tipinizin çok dilli olarak çevirmek istiyorsanız. İçerik türleri sayfasına giderek "/admin/structure/types/manage/" çevirilerini yapmak istediğiniz içerik türünü seçerek ayar sayfasındaki "Çoklu dil desteği" seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor.

Buraya kadar her şey tamam ise!

Bu işlemlemleri yaptıktan sonra çoklu dil seçeneğini aktif hale getirdiğiniz içerik tipinizden yazacağınız her yazı için dil şeçmeniz için dil seçenekleri görüceksiniz.
Ek bir modul kurarak sistemi ve önceden kurduğunuz veya kuracağınız modullerin dil dosyalarını sistem tarafından otomatik indirilmesini isterseniz.
Localization update modulunu sisteminize kurabilirsiniz.

Ayrıca projede dil çevirilerinde ve filtrelerinde daha fazla opsiyon isterseniz Internationalization modulunu kurabilirsiniz.

Oluşturmak istediğiniz yapı çok kullanıcılı, intranet, portal, sosyal ağ tarzında bir proje işe daha profesyonel yardım almak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Mutlu kodlamalar.