Cu, 03/09/2018 - 22:52 By Umit
linux yazıcı kurulumu

Merhabalar, bu blog yazımızda hp deskjet INK advantage 2135 marka yazıcının kurulumu anlatacagım. Bu yönergeler genel olarak hp marka yazıcılarınıza uygulayabilirsiniz. Bu blogu yazmamdaki asıl neden ise hp marka yazıcı alıp linux desteginin olmadığını anlayınca, benim gibi kurulum yaparken linux desteğinin olmadığını ögrendiğinizde dumur olmamak ve ileride bu kurulum yönergeleri yeniden lazım olucağından bizim için arşiv niteliğinde olucaktır.

Gelelim kurulumu nasıl yaptığımıza;

Öncelikle HP Linux Imaging and Printing linkine tıklayarak mevcut distronuzu şeçin. Sonrasında indirdiğiniz "hplip-3.17.11.run" (versiyonu güncelleme durumuna göre değişiklik gösterebilir) dosyasını terminali kullanarak indirdiğiniz dizine gidin

sh hplip-3.17.11.run 

ve yukarıdaki komutu çalıştırın, sonrasında terminaldaki yönlendirmelere göre evet diye ilerleyin sizden şifre istiyecektir. Bilgisayarınızki gerekli paketlerin kurulu olup olmadığını kontrol edicek ve eksik paketlerin kurulumu için sizden izin istiyicektir. Evet diyerek kuruluma devam edin. Kurulum bittikten sonra yeniden başlatmanızı istiyecektir. Bilgiyasarımız açıldıktan sonra yazıcınızı çalıştırın ve usb bağlantılarını gerçekleştirin (ben usb ile bağlamayı tercih ettim) isterseniz smb uri vs gibi yazıcı bağlama yöntemleri vardır. Sonrasında yazıcı ayarlarını gui ekranından yönetmek isterseniz sudo apt-get install hplip paketini kurabilirsiniz. Paket kurulumu gerçekleştikten sonra yazıcıyı bilgiyarınıza tanıtın ve devam edin. Hepsi bu kadar :) Bu anlatım hemen hemen tüm hp marka yazıcılar için geçerlidir. Artık yazıcınız hazır ve dileğiniz gibi basım yapabilirsiniz.

Etiketler