Sa, 02/16/2016 - 23:07 By Umit
2016 web trend

2016 web trendleri neler?

Web tasarım trendleri moda trendleri gibi, gelir ve giderler. Bazen bu moda eğilimleri (duyarlı tasarım gibi) zorunlu olarak belirlenir. Bir trendi takip etmeye karar vermek. Kullanıcıların ve iş dünyasının ihtiyaçlarına bağlı olmalıdır. 2015 yılına göre pek farklı değişiklikler olmasada 2016 web tasarım trendleri aşağıdaki gibidir.

Flat Tasarım

Flat tasarım stili sade, temiz, düz, kolay anlaşılır ve efektsiz ögelerden oluşur. Flat 2.0 ve Materyal Tasarım unsurlarının bir araya gelmesi ile daha geniş bir tasarım perspektifine yayılan Flat Tasarım, 2016 da arayüz tasarımcılarının bir numaralı seçeneği olacak.

Ayrıca "Flat Desing" stili ile efektsiz tasarım mobil cihazlar gibi daha küçük tasarım alanlarını daha efektif kullanabilme imkanı sunar.

Parallax Scroll

Bugünlerde web sitesi tasarımında popüler trendlerden birisi, “parallax scrolling” adı verilen bir kaydırma sistemi. Parallax web sitesi örnekleri, birbirinden çok farklı özellikler sergileyebiliyor.

Parallax scroll trendinin amacı; yeni bir perspektif yaratan kusursuz bir menü ile zengin ve katılımcı kullanıcı deneyimi sağlamak. Bir zamanlar parallax tekniği çok fazla eleştiri alıyordu. Ancak olumlu sonuçlar olumsuzlardan daha fazla..
Parallax tasarım ile hikaye anlatımını göz önünde bulundurulması gereken önemli özelliklerindendir. Markaların hikayelerini anlatırken veya ürünlerini sunarken parallax scroll efektlerini nasıl kullandıklarını. parallax web sitesi örnekleri kapsamında bilgi sunumu ve yerleştirmenin, sadece sitenin efektlerini öne çıkartmadan nasıl kullanıldığını sizlerde tecrube edebilirsiniz.

Tipografi

Tipografi harfleri ve sayıları görsel olarak bir sanata dönüştürme tekniğidir. Ülkemizde ne yazık ki bu tekniği web arayüzlerine uygulanıışı epey sınırlıdır. Henüz ağırlıklı kullanım yaygınlaşmamıştır. Fakat göreceli bir artış yaşanabiliceğini düşünüyoruz.

Bu yazımızı güncel ihtiyaçlar ve trendler geliştilkçe bu sene boyunca güncel tutacağız.

Mutlu kodlamalar

Etiketler