Cu, 04/17/2020 - 21:23 By Umit
drupal 8 to 9 upgrade

Bu makale Drupal 8 sitelerinin yaklaşan Drupal 9 sürümüne kimin , ne , neden ve nasıl yükseltebileceğini tartışan bir dizidir . Gelecek bir dizide Drupal 7 sitelerini yükseltmeyi tartışacağız.

Drupal 9'un 2020 yazında piyasaya sürülmesi ve hem Drupal 7 hem de Drupal 8'in Kasım 2021'de kullanım ömrü (EOL) için planlanmasıyla, Drupal sitelerini yeni sürüme yükseltip yükseltmeyeceğinizi düşünmenin zamanı geldi. Geçmişte daha yeni sürümlere geçmek, önemli bir yatırım ve yeni bir proje çatısı oluşturmak ile eş değerdi.
Ancak Drupal 8'den Drupal 9'a yükseltme farklıdır; Bu, küçük bir sürüm yükseltmesi kadar basit olduğu bilinen ilk büyük sürüm yükseltmesidir. Gerçekten bu kadar basit olabilir mi? Kimler Drupal 9'a geçmeli?

Kolay Yol: Drupal 8'den Yükseltme

Zaten Drupal 8'de olan kuruluşlar, Drupal 9'a yükseltme konusunda birkaç adım önde. Drupal 8'e yükseltmenin en büyük avantajlarından biri, Drupal 8'in platformunun ve temel kodunun Drupal 9'un temelini oluşturmasıdır.

Drupal 9.0 herhangi bir yeni özellik veya yeni kod sunmaz, bu nedenle son Drupal 8 nokta sürümündeki siteler Drupal 9.0'a yükseltmeye hazırdır. Yeniden platform oluşturma çabası yok, içerik taşıma yok..

Sitenin kullanımdan kaldırılmış koda veya eski Composer bağımlılıklarına güvenmediğinden emin olmak için son bir denetim.

Drupal 8'in artımlı güncellemelerini takip eden siteler çekirdek kod söz konusu olduğunda kullanıma hazır olmalıdır. Birçok site, katkıda bulunan ve özel modüller için kodların kullanımdan kaldırılmalarını güncel tutmak için otomatik araçlar veya iş akışları kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan ve iyi desteklenen katkıda bulunan modüllere güveniyorsanız ve çok az özel kodunuz varsa, aynı şey geçerlidir.

Özel kodunuz varsa ve daha az kullanılan katkıda bulunan modüller kullanıyorsanız, ancak özel kodunuzdaki kod kullanımlarından ve katkıda bulunan modüllerinizin hazır olmasına dikkat ediyorsanız, yükseltme yapmak için muhtemelen iyi bir konumdasınız demektir.
Güçlü bir test kapsamınız varsa ve kullanımdan kaldırılmış üçüncü taraf bağımlılıklarına güvenmiyorsanız, daha da iyi durumdasınız demektir.

Drupal 8'den Drupal 9.0'a kadar önemli değişiklikler görmemelisiniz, bu nedenle özel kodun bile, kullanımdan kaldırılan işlevlere veya kaldırılan yöntemlere bağlı olmadığı sürece sorunsuz bir şekilde çalışması muhtemeldir.

Uyarı, özel kodunuz veya katkıda bulunan modülleriniz Drupal 9'da daha yeni sürümler lehine kullanımdan kaldırılan eski Composer bağımlılık sürümlerine dayanıyorsa, kodun yeni üçüncü taraf bağımlılıklarıyla çalıştığından emin olmak için bazı yeniden düzenleme yapmanız gerekebilir. .

EOL'sinden sonra Drupal 8'de kalabilir misin?

Drupal 8'deki herkesin Drupal 9'a geçmemesi için hiçbir neden olmamalıdır. Kasım 2021'e kadar, son Drupal 8 sürümünün güvenlik güncellemeleriyle destekleneceği küçük bir zaman penceresi olacaktır. Bu, Drupal 9'a geçmek için gerekli değişiklikleri yapmak için zaman tanır. Ancak bundan sonra, geçiş yapmanız gerekir.

Drupal 6 ömrünün sonuna geldiğinde, Drupal 6'da EOL'nin ötesinde kalmayı mümkün kılan bir Uzun Süreli Destek (LTS) programı vardı. Drupal 7 için bir LTS programı sunma planları var; ancak Drupal 8 için Uzun Süreli Destek programı olmayacaktır , çünkü Drupal 8'den Drupal 9'a yükseltme yolu çok daha kolaydır.

Harekete geçmezseniz, Drupal 8 kodunuz için güvenlik güncellemeleri ve diğer bakım ve hata düzeltmeleri ile başa çıkmak için kendi başınıza olacaksınız. Ve bu sadece yükseltmeyi yapmaktan daha pahalı ve zaman alıcı olacaktır.

Yeni sürüme geçmeye hazır olun veya alternatifleri düşünmeye başlayın.
Drupal 9 yükseltmesi zaten Drupal 8'de bulunan siteler için nispeten karmaşık olmadığından, bu sitelerin yükseltilmesi önerilir. Ana soru ne zaman ve başka hangi seçenekleriniz var? Bu serinin sonraki makaleleri, yükseltmeye nasıl hazırlanacağı hakkında daha ayrıntılı bilgi verecektir.