Cu, 07/05/2019 - 03:17 By Umit

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), müşteri ilişkilerimizin her bir noktasında, genellikle de başlamadan önce bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Son dönemde, SEO taktikleri büyük ölçüde değişti ve her zaman müşterilerimize ulaşılabilinir olmak için adapte olmamız gerekmektedir. Dünya genelinde yaklaşık %80 pazar payına sahip olan “Arama Motoru” alanında çoğunlukla Google ön plandadır.

Google’ın ilk ve en iyi bilinen algoritması PageRank’tir . Popüler arama motoru olarak başarılı bir SEO stratejisi, PageRank taktikleri tarafından yönlendirildi:

Backlink
Anahtar kelimeler
Meta etiketleri
Site haritası gönderimleri

Özellikle, sahip olduğunuz fazla geri bağlantı, anahtar kelime ve meta etiketi, ile sayfanız Google’ın Arama sonuçlarında en üste görünüyordu.

PageRank'in algoritmasında kritik bir kusur vardı - içerik üreticileri ve SEO danışmanları sistemi oynayabilir. Ve yaptıkları tam da buydu, internet üzerinden alakasız backlink spam'i koyarak, alakasız anahtar kelimelerle içerik dolduruyordu. Alakasız arama sonuçları Google’ın birincil ürününün başarısını tehdit ederek yüksek sıralarda yer almaya başladı.

Böylece Google adapte oldu. PageRank’in hatalarından bir şeyler öğrenerek, Google Arama, gizli tutulan ve sürekli değişen çok sayıda algoritma kullanır. Bu şekilde, Google, arama sonuçlarının arama yapanlarla alakalı olmasını daha iyi sağlayabilir. Giderek daha fazla sayıda rapor, Google’ın , hangi içeriğin arama sorgularıyla alakalı olduğuna karar vermek için RankBrain gibi karmaşık AI’ya güvendiğini göstermektedir.

Şirketler mümkün olan en iyi arama sonucu sıralamasına sahip olmak için bugün ne yapmalı? Cevap basit: Alakalı ve kaliteli içerik yaratın ve koruyun. Oradan çözümler oldukça açık.

Söylentiye göre Google Arama artık iki şeyi ölçerek etkileşime odaklanıyor:

Birisi sayfanızda ne kadar zaman harcıyor (Sayfadaki Zaman)
Sonucunuza tıklayanların yüzdesi (Tıklama Oranı)
Sayfadaki daha kısa süreler ve daha az sıklıkta yapılan tıklamalar, içeriğinizin arama yapanlarla alakalı olmadığını gösterir ve Google bunu hatırlar.

Katılımın geliştirilmesindeki açık taktik, baştan çıkarıcı, okunabilir içerik üretmektir.

Bunu yapmak için, içeriğinizi yönetmek için Drupal 8 gibi esnek bir İçerik Yönetim Sistemine (CMS) ihtiyacınız olacak. Web içeriği stratejisi konusunda uzmanlaşmış bir ajansın yardımıyla, iyi tasarlanmış bir CMS, hedef kitleniz için güzel, çekici sayfalar oluşturuyor, aynı zamanda Google'ın algoritmasını kolayca sindirilebilir bilgiler veriyor. Güçlü bir CMS ve akıllı bir strateji ile içerik oluşturmaya odaklanabilirsiniz.

Harika bir içerik oluşturmak zor görünebilir, ancak biraz önceden tahmin edildiğinde, onu kopyalanabilir bir formül haline getirebilirsiniz. İçerik yazmadan önce, hedef kitlenizi düşünün:

Kimle konuşuyorsun?
Ne yapmaya çalışıyorlar? Neden onlar için önemlidir?
Koşulları neler? Bir sıkıntıda veya onların zaman alıyor?
Telefonlarında mı, bilgisayarlarında mı?
Ayrıca kaliteli içerik için daha evrensel kurallar vardır:

Tüm içerik her zaman net, özlü ve doğru olmalıdır. Sitedeki tüm içeriğin orada olmak için bir nedeni olmalı ve zaman aşımına uğradıktan sonra arşivlenmelidir.
Kopyalama ortak bir ses paylaşmalıdır.
Videolar ve güzel görüntüler aynı tonu kullanmalıdır. Başvuru için bir kütüphane oluşturmak, tasarımcı olmayanların marka dışı medya seçmelerini önler.
Eşleşmelerinizi geliştirmek için Latent Semantic Indexing (LSI) anahtar kelimelerini kullanın. LSI anahtar kelimeleri, arama sorgularının eş anlamlısı gibidir. Örneğin, sitenizde böcekler hakkında, sayfanızın okuyucusunun "hatalar" kelimesini arayabileceğini düşünüyorsanız, muhtemelen uygun olduğunda içeriğinizde kullanmanız gerekir. Ancak dikkatli olun, okuma deneyimini bozmasına izin vermeyin!
Onları bağlantınıza tıklayıp sayfada tutmalarını sağlayacak içerik olmadan, tüm diğer SEO stratejileri düzleşir. İçerik, bir kuruluşun sahip olduğu en önemli ürünler arasında yer almaktadır, bu nedenle sorumluluğu kendiniz almalısınız! İleri görüşlü bir kuruluş, uzun vadeli alaka düzeylerini gelecekte kanıtlamak için mükemmel ve topikal içerik oluşturmayı seven personele yatırım yapar.

Etiketler