Sa, 02/26/2019 - 23:38 By Umit
drupal güvenlik

İnternet bazen tehlikeli bir yer olabilir. Çok sayıda bilgisayar korsanı ve potansiyel olarak kötü uygulamalardan hızlıca kâr elde etmek isteyen insanlar ile doludur. Böyle bir ortamda, Drupal sitenizi olabildiğince güvenli hale getirmek giderek önem kazanmaktadır. Neyse ki, Drupal oldukça güvenli bir CMS olarak bilinir. Bununla birlikte, hiçbir şekilde mükemmel değildir ve çeşitli modüller için esnekliği ve desteği sayesinde, onu daha güvenli hale getirmek için kurabileceğiniz birkaç modül vardır. Bu nedenle, Drupal sitenize indirebileceğiniz ve kurabileceğiniz en iyi güvenlik modüllerinden bazılarına mümkün olduğu kadar kusursuz olmasını sağlayalım.

Login Security
Sitenize giriş sayfası, evinizin kapısı gibidir. O zaman güçlendirmek için ilk şey giriş işlemi olacaktır. Bu amaç için mükemmel bir modül Login Güvenlik Modülüdür. Hesabın otomatik olarak engellenmesini engelleyerek sınırlı sayıda giriş yapma denemesi yapmanıza olanak tanır. Buna ek olarak, sitenizde potansiyel bir kaba kuvvet saldırısı olması durumunda IP adreslerini engellemenin yanı sıra size e-posta yoluyla uyarılar göndermenizi sağlar.

Captcha Modülü
Hızlı soru: Spam gönderenleri uzak tutmanın en kolay ve en yaygın kullanılan yöntemi nedir? Elbette Captcha. Captcha modülü ile birkaç dakika içinde captcha'yı Drupal sitenize entegre edebilir ve sinir bozucu spam gönderenleri ve botları uzak tutabilirsiniz.

Security Kit
Sitenizi kusursuz kılmak için yolculuğunuzda en iyi arkadaşınız olacak bir modül olan Security Kit, siteniz için hacklenme şansınızı en aza indirmek için çeşitli seçenekleri yapılandırmanıza, düzenlemenize olanak tanıyan hepsi bir arada bir modüldür. Bunun da ötesinde, sitenizi olabildiğince kötü amaçlı saldırılara karşı dayanıklı kılmak için http başlıkları ayarlamak vb. Gibi yararlı talimatlar da sunar. Drupal sitelerinin korunmasına olanak veren çok değerli bir modül.

Password Policy
Siteniz için bir şifre politikası oluşturmak, yalnızca botları uzak tutmakla kalmayıp, aynı zamanda kullanıcıların yalnızca 'şifre123' türünü değil, güçlü bir şifre korumasını sağlamaya yardımcı olduğu için iyi bir fikirdir. Güçlü bir şifre, sitenizdeki ihlalleri önlemeye yardımcı olur ve bu da işlem sırasında çok daha güvenli olmasını sağlar. Parola ilkesi modülü, yalnızca kullanıcı tarafından parolaları kabul edilmeden önce karşılanması gereken bir dizi kısıtlama tanımlamanız için seçenekler sağlayarak bunu yapmanızı sağlar. Drupal 8 sürümü şu anda alfa aşamasındayken mükemmel bir şekilde çalışıyor, bu nedenle devam edin ve sitenizde etkinleştirin.

Session Limit
Adından da anlaşılacağı gibi, bu modül kullanıcı başına izin verilen maksimum oturum sayısını yapılandırmanıza izin verir. Oturum sayısı, bir kullanıcının oturum açtığı tarayıcı sayısıdır. Bu modülü kullanarak, kullanıcının yeni bir oturum açmadan önce başka bir oturumdan çıkmasını istemek gibi diğer seçenekleri de yapılandırabilirsiniz.

Sonuç
Bu modülleri kullanarak, Drupal sitenizin çok daha güvenli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bir Drupal sitesinde güvenliğini sağlamak için uygulanabilecek ek teknikler olsa da, başlamak için bu modüller işi güzelce yapacaktır. Unutulmaması gereken bir başka şey, Drupal 8 ile kullanıma hazır birçok güvenlik önlemi uygulanmış olmasıdır, bu nedenle şu anda Drupal 7'den daha küçük bir miktar ek güvenlik modülü kullanmaktadır.

Siteniz için güvenlik önlemleri oluşturma konusunda kafanız mı karıştı? Sitenizin yeterince güvenli olup olmadığı konusunda endişeli misiniz? Bize ulaşın ve geniş Drupal deneyimimizin size bu konuda yardımcı olmasına izin verin!

Mutlu kodlamalar

Etiketler